La Brasov, diagnosticarea bolilor copiilor este la voia parintilor!

0
170

Parintii care isi duc copiii la Spitalul de Pediatrie din Brasov trebuie sa identifice singuri simptomele si gravitatea bolilor acestora, cu ajutorul unui tabel afisat in spital. Masura a fost luata de conducerea unitatii medicale, intrucat spitalul se confrunta cu o adevarata criza de asistenti medicali.

Potrivit tabelului, copiii sunt incadrati in cinci cazuri, in functie de gravitatea starii de sanatate: resuscitare, stare critica, urgenta, non-urgenta si consultatii. Pacientii care au nevoie de resuscitare, beneficiaza imediat de ingrijirile unui medic si ale unui asistent medical. Copiii aflati in stare critica primesc ingrijiri medicale din partea unui asistent si pot fi consultati de catre un medic dupa 15 minute. in cazul unor probleme mai putin grave de sanatate, copiii trebuie sa astepte estimativ doua ore pentru a fi consultati de catre un medic.

Criza a fost declansata de faptul ca mai multi asistenti medicali au demisionat, preferand sa lucreze pentru un salariu mai bun in clinici private sau peste hotare. Salariul unui asistent medical de la Spitalul de Pediatrie din Brasov variaza intre 500 lei si 1.000 lei. Cei mai vechi asistenti, cu o vechime de 25 de ani, au un salariu de numai 1.200 lei, potrivit declaratiilor directorului medical al Spitalului de Pediatrie din Brasov, Marcel Albean.

Articolul precedentSpitalul comunal Tutova tine copii internati, pentru a obtine mai multe fonduri
Articolul următorS-a deschis primul cabinet stomatologic pentru bolnavii HIV/SIDA