Klaus Iohannis, un nou apel către români să urmeze indicațiile autorităților

0
37

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un nou apel către români să urmeze indicaţiile autorităţilor, în contextul în care România are aproape 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

„Din păcate, astăzi în România avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult şi trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine. Este nevoie să respectăm mai mult mai bine indicaţiile autorităţilor”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după şedinţa cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri.

”Trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea coronavirus”, a precizat preşedintele, afirmând că ”autorităţile şi-au făcut treaba”.

Ad in title

Iohannis a cerut ca intervalul 11 – 13 alocat deplasărilor vârstnicilor să le fie lăsat exclusiv acestora pentru a-şi face cumpărături.

”Am discutat cu premierul și ceilalți miniștri despre materiale de protecție. E o problemă reală în toată lumea. Am început să identificăm producători români. Primele rezultate nu au întârziat să apară. Deja există producători care s-au reprofilat și vor produce măști, halate de protecție, alții ventilatoare pentru secțiile de urgență”, a spus șeful statului.

Preşedintele le-a cerut antreprenorilor să vină cu idei către guvernanţi.

”Suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a informat Administraţia Prezidenţială.

Articolul precedentMonitorul Oficial a publicat noile prevederi privind modul de acordare a concediilor medicale
Articolul următor46 de decese provocate de COVID-19 în România