Klaus Iohannis: Masca devine obligatorie după 15 mai

0
277

„Am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea renunța la mască poate la anul, când pandemia va fi sub control”, a anunțat astăzi președintele Klaus Iohannis în cadrul unei declarații de presă.

„A doua măsură decisă va bucura foarte mulți români: După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoanele. Nu vom prelungi restricțiile pe deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem. Pentru protecția populației și individuală, multe restrângeri rămân în vigoare, de exemplu interdicțiile pentru adunări publice și altele.

Până în 15 mai, până când se epuizează starea de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înainte. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai. Unele restricții vor dispărea, altele rămân în picioare. Pas cu pas vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate.

Va trebui să găsim o modalitate de trăi cu acest virus, care nu va dispărea. Răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare, pentru toți, în mod special pentru categoriile vulnerabile, cei mai în vârstă sau cu alte afecțiuni”, a mai spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o declarație de presă, la finalul sedinței de lucru organizate la Cotroceni cu câțiva reprezentanți ai Guvernului, pe tema COVID-19. La ședința de azi au fost invitați premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Articolul precedentPrimele studii clinice din Germania, pentru testarea unui vaccin împotriva coronavirusului
Articolul următorCât cheltuiesc angajații români pe dezinfectanţi, măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă