Jurma: Creștere îngrijorătoare a numărului de decese în rândul minorilor

0
283

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma atenționează asupra evoluției îngrijorătoare a creșterii numărului de decese în rândul minorilor, la două săptămâni de la deschiderea școlilor, respectiv cinci în ultimele două săptămâni față de două în cele opt săptămâni precedente.

Octavian Jurma speră însă să fie vorba doar despre un accident și nu de un trend.

Pe de altă parte, Octavian Jurma a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre câteva „vești bune”, respectiv că numărul de spitalizări în rândul minorilor a crescut ceva mai lent decât prognoza, depășindu-se pragul de 400 de internări cu aproape o săptămână mai târziu decât prognoza de la începutul lunii septembrie.

De asemenea, Jurma a mai spus că „mult mai spectaculoasă în bine, aproape miraculos de bună, este evoluția numărului de internări a minorilor la ATI, care săptămâna trecută a stagnat cu creștere de doar 1,6% chiar dacă numărul de internări în spitale a crescut cu 33,6% în aceeași perioadă”.

Pe de altă parte, Octavian Jurma a spus că săptămâna aceasta avem deja o creștere cu 18% a numărului de minori la ATI față de săptămâna trecută, cu 23 de minori internați miercuri.

Articolul precedentArafat, despre procentul necesar de români vaccinați pentru a nu mai avea impact „serios” pe sistemul sanitar
Articolul următorMedic șef ATI: Cel mai necruțător val din toată pandemia. Pacienții ajung la spital în stare critică