Jumatate dintre romani risca sa devina obezi

0
149

Jumatate dintre romani sunt supraponderali si pot deveni obezi daca nu vor urma o dieta corespunzatoare si nu vor fi supravegheati de catre un medic, potrivit specialistilor.

Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, a declarat ca un sfert dintre romani sufera de obezitate. Cauza acestei afectiuni este, in cele mai multe dintre cazuri, regimul alimentar nesanatos. Alimentele bogate in grasimi, bauturile carbogazoase si lipsa de miscare sunt principalii factori declansatori ai obezitatii.

Potrivit medicilor specialisti, persoanele care sufera de obezitate sunt supuse unor riscuri majore in ceea ce priveste posibilitatea imbolnavirii de diabet zaharat, boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala.

Scaderea in greutate se poate obtine printr-o dieta saraca in calorii, sport si cu ajutorul unui tratament antiobezitate. Pentru ca un astfel de tratament sa fie eficient, este necesara si supravegherea medicala.

Aproximativ jumatate dintre romani sunt obezi sau supraponderali, iar circa 4 milioane dintre acestia nu urmeaza niciun tratament antiobezitate, conform unui studiu al companiei Zentiva, dat publicitatii in 2007.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentAncheta la Spitalul din Campina, dupa ce un nou nascut a decedat
Articolul următorViata a 53.000 de bebelusi a fost pusa in pericol din cauza laptelui toxic