Judetele Albasi Suceava au primit a treia transa de vaccin gripal

0
30

Ministerul Sanatatii a trimis catre Directiile de Sanatate din judetele Alba si Suceava a treia transa de vaccin gripal, adica aproape 30.000 de doze, in total. Acestea vor ajunge apoi la medicii de familie pentru imunizarea populatiei. 

„Alte 11.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns, miercuri, la sediul Direcţiei de Sanatate Publica (DSP) Alba şi vor fi distribuite medicilor de familie din judeţ, in cel mai scurt timp, pentru imunizarea populaţiei. Aceasta este a treia tranşa pe care DSP Alba a primit-o de la Ministerul Sanataţii, pentru sezonul rece 2019-2020, dupa ce prima tranşa a ajuns la mijlocul lunii septembrie, iar a doua tranşa o luna mai tarziu”, se precizeaza intr-un comunicat de presa preluat de Agerpres.

Prima tranşa, 1.100 de doze, a fost distribuita in spitalele din Alba şi la Serviciul de Ambulanţa Judeţean, pentru imunizarea personalului medical şi auxiliar, iar a doua tranşa, tot de 11.000 de doze, medicilor de familie din judeţ. Pana in prezent, au fost imunizate circa 9.500 de persoane din grupele de risc, iar alte 1.500 de doze se afla la medicii de familie.

in total, judeţului Alba ii vor fi repartizate 33.030 de doze de vaccin impotriva gripei.

Ultima tranşa, respectiv 9.910 doze, va fi repartizata medicilor de familie pana la mijlocul lunii decembrie, conform estimarilor. in judeţul Alba, in acest sezon, nu a fost inregistrat niciun caz de gripa.

intre timp, Direcţia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a primit, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita 2019-2020, a treia tranşa de vaccin, a anunţat directorul executiv al instituţiei, Liliana Gradinariu.

Potrivit lui Gradinariu, in aceasta etapa s-au primit 17.380 doze care vor fi distribuite pentru continuarea imunizarii persoanelor care se incadreaza in grupele la risc şi care doresc sa se vaccineze.

Directorul DSP Suceava a spus ca, din totalul de 19.120 doze de vaccin antigripal repartizate judeţului in primele doua tranşe şi distribuite unitaţilor sanitare, instituţiilor de ocrotire, unitaţilor de bolnavi cronici şi medicilor de familie, a fost deja raportat ca administrat, pana pe 3 noiembrie, un numar de 12.737 doze.

Articolul precedentInfarctul miocardic: Tinerii, putin interesati sa corecteze factorii declansatorisi sa urmeze tratamentul indicat
Articolul următorO asociatie trage un semnal de alarma privind cazuri de migratie catre plamani a implanturilor contraceptive