Johnson&Johnson cere autorizare pentru vaccinul anti-COVID-19 autorităților de reglementare din SUA

0
268

Un al treilea vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil în câteva săptămâni în SUA, compania Johnson & Johnson cerând autorităților de reglementare din SUA să autorizeze utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19.

Solicitarea companiei farmaceutice vine ca urmare a publicării rezultatelor unui studiu clinic internațional, care a arătat că o singură doză de vaccin s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea COVID-19 moderate și severe, scrie The Wall Street Journal.

Aceeași sursă arată că vaccinul a avut în timpul studiului o eficiență de 72%.

Pe de altă parte, vaccinul produs de Johnson&Johnson este administrat într-o singură doză, ceea ce ar putea simplifica procedurile.

Legat de condițiile de păstrare, acest vaccin poate fi păstrat la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât vaccinurile de la Pfizer și Moderna.

Compania se așteaptă, după aprobare, să producă peste un miliard de doze în total în acest an, la nivel global. Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de la Johnson&Johnson.

O decizie cu privire la acest vaccin ar putea fi luată până la sfârșitul lunii februarie.

 

Articolul precedentMinisterele Sănătăţii şi Educaţiei au finalizat ordinul care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor
Articolul următorProf. dr. Vlad Ciurea: Există un risc crescut de AVC după COVID-19, la persoanele vulnerabile