Joe Biden s-a vaccinat în direct împotriva COVID-19

0
22

Președintele-ales al Statelor Unite, Joe Biden, s-a vaccinat luni împotriva COVID-19. El a acceptat ca întreaga procedură să fie filmată pentru a crește încrederea americanilor în vaccinare.

Și soția sa, viitoarea Primă Doamnă, a primit vaccinul.

Biden se adaugă astfel unei liste tot mai lungi de oficiali americani care se vaccinează împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Printre aceștia se numără vicepreședintele Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Ad in title

”Fac acest lucru pentru a demonstra că oamenii ar trebui să fie pregătiți ca, atunci când va fi disponibil, să facă vaccinul. Nu este nimic de care să se teamă”, a spus Biden.

Până în prezent, peste 500.000 de americani au fost vaccinați.

Gestul președintelui-ales vine într-un moment în care peste 300.000 de americani au fost răpuși de virus în Statele Unite și 18 milioane au fost infectați.

Joe Biden are 78 de ani, iar în cazul unei infectări ar fi printre persoanele cu risc ridicat de a dezvolta simptome severe.

Echipa Biden și-a propus să asigure 100 de milioane de vaccinări împotriva COVID-19 în SUA în primele 100 de zile de mandat.

Articolul precedentInterpol: Odată cu trimiterea vaccinurilor, infracționalitatea va creşte în mod dramatic
Articolul următorReacția OMS față de noua tulpină de coronavirus: Nu este scăpată de sub control