Japonia: Va fi deschis un centru de vaccinare anti-COVID-19 în masă la Tokyo

0
38

Ministerul japonez al apărării a decis să deschidă un centru de vaccinare anti-COVID-19 în masă la Tokyo. Centrul va fi operațional luna viitoare, ca parte din efortul țării de a accelera campania de vaccinare anti-COVID-19 pe măsură ce Jocurile Olimpice se apropie, potrivit declarațiilor făcute marți de oficiali, scrie Reuters.

În ceea ce privește vaccinul care va fi utilizat, nu a fost luată încă o decizie în acest sens. De asemenea, nu s-a decis nici numărul de persoane care urmează să fie imunizate zilnic, potrivit secretarului șef al cabinetului Katsunobu Kato.

”Vom anunța detaliile odată ce Ministerul Apărării și autoritățile locale vor veni cu un plan”, a spus Kato. Guvernul va sprijini, de asemenea, eforturile de inoculare în Osaka, în vestul Japoniei, după cum a mai adăugat Kato.

Ad in title

Potrivit sursei citate, Japonia a impus duminică o a treia stare de urgență în principalele sale centre de populație, deoarece țara încearcă să combată un al patrulea val de infecții, rămânând doar 87 de zile până la începerea programului olimpic.

Ministerul Apărării a scris pe Twitter că primul ministru Yoshihide Suga a cerut să înființeze centrul până pe 24 mai, cu o durată de funcționare de trei luni.

Potrivit presei locale, centrul  din Tokyo va inocula aproximativ 10.000 de persoane pe zi, iar intenția Guvernului este de utiliza vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna.

Japonia a înregistrat aproximativ 564.000 de cazuri de COVID-19 și 9.969 de decese, mai scrie Reuters.

Articolul precedentIndia cere ajutorul medical al armatei! Alte peste 323.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Articolul următorINSP: Procesul de îmbătrânire demografică în România, accentuat