India cere ajutorul medical al armatei! Alte peste 323.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

0
42
Foto: etemaaddaily.com

Autoritățile indiene solicită sprijinul armatei de a acorda ajutor medical urgent pentru a lupta împotriva creșterii uimitoare a infecțiilor. India se confruntă în continuare cu un număr zilnic ridicat de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore înregistrând 323.144 de cazuri noi, puțin sub vârful la nivel mondial de 352.991 atins luni. Mai mult, spitalele sunt depășite, confruntându-se cu o lipsă a paturilor și a rezervelor de oxigen. Iar alte 2.771 de decese au fost raportate marți, scrie Reuters.

Generalul șef al Statului Major al Apărării, Bipin Rawat, a declarat luni că oxigenul va fi eliberat din rezervele forțelor armate și că personalul medical pensionar se va alătura instituțiilor de sănătate care se luptă sub presiunea cazurilor.

State precum Marea Britanie, Germania și Statele Unite au promis ajutor.

Ad in title

Un transport de materiale medicale vitale din Regatul Unit, inclusiv 100 de ventilatoare și 95 de concentratoare de oxigen, a ajuns marți dimineață la Delhi, mai scrie Reuters. De asemenea, Franța va trimite generatoare de oxigen care pot furniza oxigen pe tot parcursul anului pentru 250 de paturi.

Potrivit aceleași surse, primul tren ”Oxygen Express” pentru Delhi, care transporta aproximativ 70 de tone de gaz salvator, a ajuns marți dimineață în capitala națională.

”Timp de șapte zile, majoritatea dintre noi nu am dormit. Din cauza deficitului, suntem obligați să punem doi pacienți pe un cilindru și acesta este un proces care consumă mult timp, deoarece nu avem tuburi lungi”, a spus dr. K.Preetham, șef al administrației medicale la Centrul indian pentru leziuni spinale din oraș, care tratează zeci de pacienți cu COVID-19, citat de Reuters.

Medicul a mai precizat că lipsa de oxigen este atât de mare încât spitalul împarte cilindrii de oxigen pe pacienți.

Pe de altă parte, prim-ministrul Narendra Modi a cerut tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți pe fondul „furtunii” infecțiilor.

În unele dintre cele mai afectate orașe din India, cadavrele erau incinerate în spații improvizate din parcuri și parcări, iar acienții bolnavi critici zăceau pe paturi în afara spitalelor copleșite, așteptând internarea, relatează Reuters.

Articolul precedentPersoanele vaccinate ar putea să nu poarte mască la reluarea spectacolelor în săli, în programul-pilot
Articolul următorJaponia: Va fi deschis un centru de vaccinare anti-COVID-19 în masă la Tokyo