Japonia: Numarul sinuciderilor, la cel mai scazut nivel din ultimii peste 40 de ani

0
234

Numarul sinuciderilor in Japonia s-a aflat in 2019 la cel mai coborat nivel din ultimele peste patru decenii, dupa zece ani de scaderi succesive, a anunţat vineri poliţia nipona, transmite Reuters.
Deşi sinuciderile au o istorie indelungata in Japonia drept o cale de a evita ruşinea sau dezonoarea, iar rata sinuciderilor este in continuare cea mai ridicata din grupul G7, al celor mai industrializate state, un efort naţional a reuşit scaderea acesteia cu circa 40 de procente in aproximativ 15 ani, potrivit Agerpres.
Conform cifrelor preliminare publicate vineri, numarul sinuciderilor a scazut in 2019 cu 881, coborand sub pragul de 20.000 pentru prima oara din 1978, de cand exista astfel de date, fiind de 15,8 de cazuri la 100.000 de locuitori.
in schimb, in SUA, ţara cu o populaţie dubla faţa de a Japoniei, rata sinuciderilor a fost de 14 la 100.000 de locuitori in 2017, ultimul pentru care exista date, chiar daca sinuciderile sunt o problema in creştere.
Din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, 13.937 de barbaţi şi 6.022 de femei şi-au luat viaţa in Japonia in 2019, insa nu exista o statistica pe grupe de varsta.
Anul de varf al sinuciderilor a fost 2003, cand s-au inregistrat 34.427 de cazuri, alarmandu-i pe decidenţii politici şi atragand atenţia strainataţii.
imbunataţirea serviciilor psihologice, inmulţirea liniilor telefonice de asistenţa şi a grupurilor de voluntari care ii ajuta pe oameni sa-şi exprime trairile interioare au contribuit la aceasta evoluţie.
Corporaţiile, stimulate de procese intentate de familiile unor angajaţi care s-au sinucis din cauza suprasolicitarii, au inlesnit luarea de concedii şi tot mai multe le ofera sprijin psihologic lucratorilor lor.
O lege limiteaza munca suplimentara, iar guvernul obliga la teste anuale de stres in companiile cu mai mult de 50 de angajaţi. 

Articolul precedentGermanii vor fi intrebati periodic daca vor sa devina donatori de organe
Articolul următorNivel record al deceselor provocate de cancerul de prostata in Marea Britanie