Ministerul Sănătăţii din Israel a autorizat vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna, devenind astfel a treia ţară care autorizează folosirea acestui vaccin după SUA şi Canada, transmite, marţi, Reuters.

„Ministerul sănătăţii din Israel şi-a asigurat şase milioane de doze şi se aşteaptă ca primele livrări să înceapă în ianuarie”, a informat producătorul american de medicamente Moderna, într-un comunicat.

Totodată, vaccinul produs de firma americană Moderna este în curs de examinare pentru a fi aprobat în Uniunea Europeană, Singapore, Elveţia şi Marea Britanie.

Israelul, una dintre cele mai rapide rate de vaccinare din lume

Israelul a început să îşi vaccineze populaţia la una dintre cele mai rapide rate din lume şi îşi propune să ajungă la toţi cetăţenii vulnerabili până la sfârşitul lunii ianuarie. Autorităţile au început vaccinările pe 19 decembrie folosind vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Cu 11,55% din populație deja vaccinată cu prima doză, Israelul a depășit cu mult alte state în privința felului în care se derulează campania de imunizare anti-coronavirus, potrivit statisticilor Our World in Data, operate de Universitatea Oxford. Pe locul al doilea, la nivel mondial se află Bahrein, cu 3,45% din populație care a fost vaccinată până în acest moment, urmat de Regatul Unit, cu 1,39%. În SUA 0,84% din populație a primit vaccinul anti-coronavirus, în timp ce la nivel mondial, rata de vaccinare este de 0,13% din populație.

Moderna suplimentează producția vaccinului anti-Covid-19

Într-un alt anunţ făcut luni, Moderna a declarat că va produce cel puţin 600 de milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19 în 2021, în creştere cu 100 milioane de doze faţă de prognoza anterioară.

Moderna a furnizat până acum aproximativ 18 milioane de doze guvernului american ca parte a unui acord privind furnizarea a 200 de milioane de doze. De asemenea, compania a semnat un acord cu guvernul canadian pentru livrarea a 40 de milioane de doze.