Islanda va introduce, începând de luni, restricţii mai stricte asociate noului coronavirus, ca răspuns la o creştere a numărului de cazuri de infectare. Printre măsurile ce vor fi luate se numără limitarea adunărilor publice şi închiderea barurilor.

Maximum douăzeci de persoane vor avea voie să se adune la un loc în spaţii publice, exceptate fiind înmormântările şi spaţiile din universităţi, în timp ce barurile, cluburile de noapte şi sălile de sport vor fi închise, a anunţat guvernul de la Reykjavik într-un comunicat emis sâmbătă seara. Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise.

Ministrul Sănătăţii, Svandís Svavarsdottir, a declarat că măsurile au fost luate la sfatul epidemiologului şef al ţării.

Cu o populaţie de aproximativ 360.000 de locuitori, Islanda a înregistrat aproape 2.900 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei şi a gestionat situaţia relativ bine până în prezent. Zece persoane au murit în urma contractării virusului, ultimul deces fiind consemnat în urmă cu câteva luni, relatează agenţia dpa, citată de Agerpres.

Pe parcursul verii au existat foarte puţine cazuri active. Abia la sfârşitul lunii iulie numărul cazurilor a început să crească.