IPJ Mureș a intensificat controalele ca urmare a creșterii numărului infecțiilor cu noul coronavirus

0
66
Foto: zi-de-zi.ro

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, duminică, faptul că au fost intensificate controalele pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, după ce vineri au fost anunţate 44 de cazuri noi de îmbolnăviri, iar în spitale sunt internate 142 persoane confirmate pozitiv.

„Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, cu suportul Instituţiei Prefectului, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Protecţiei Consumatorului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 880 de persoane şi verificate peste 145 de mijloace de transport în comun. În total, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.400 de lei”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Din cele 34 de sancţiuni, 15, în valoare de 5.000 de lei, au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 19 sancţiuni au fost aplicate la Legea 61/1991, în valoare de 4.400 de lei.

Ad in title

„Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri. Suntem şi vom fi prezenţi în toate zonele din judeţul Mureş. Purtaţi masca de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu. Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitaţi aglomerările de persoane, respectaţi numărul de persoane la un eveniment, vă protejaţi pe dumneavoastră şi pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci ca toţi să conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante”, a precizat IPJ Mureş.

Până la ultima raportare, de vineri, în judeţul Mureş au fost confirmate 1.938 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, dintre care 747 s-au vindecat şi au fost externate.

„Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 44 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 4 persoane au fost reconfirmate pozitiv în judeţul Mureş. Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 142 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţ”, a precizat Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

De asemenea, până la ultima raportare, pe lângă cele 747 de persoane care s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş, 510 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 157 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 67 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19, iar până acum 126 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţ.

Articolul precedentIslanda introduce de luni restricții mai aspre ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID-19
Articolul următorDin cauza lipsei de personal, școlile riscă să devină focare COVID-19, avertizează Federația Spiru Haret