Iran: doi frati medici au fost arestati pe motiv ca ar planui

0
162

Doi reputati medici iranieni, specializati in studierea virusului HIV si a bolii SIDA, au fost arestati, fiind acuzati ca ar planui, din strainatate, o „revolutie de catifea”, au anuntat, duminica, mass-media iraniene, potrivit AFP.

„O plangere a fost inregistrata impotriva celor doua frati”, a declarat adjunctul procurorului general al Teheranului, Hassan Haddad, citat de cotidianul Etemad, explicand ca cei doi ” tineau conferinte pe teme precum SIDA, care au tras atentia organizatiilor si ONG-urilor iraniene si straine”.

Haddad nu a precizat numele celor doi medici, insa organizatia americana Medici pentru Drepturile Omului /Physicians for Human Rights/ isi exprimase, in luna iulie, ingrijorarea in legatura cu arestarea lui Arash si Kamiar Alaei.

Ei organizau calatorii in strainatate pentru oameni pe care ii antrenau”, a spus Haddad, explicand ca aceste antrenamente „erau un fel de revolutie de catifea”.

Nu este pentru prima data cand autoritatile iraniene aresteaza oameni de stiinta. Anul acesta, Teheranul a tinut in detentie luni de zile doi universitari iraniano-americani, Haleh Esfandiari si Kian Tajbakhsh, acuzandu-i de actiuni impotriva securitatii nationale.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentViperele incep sa devina agresive
Articolul următorToxoplasmoza – Aspecte generale