Ion Bazac: pretul medicamentelor va scadea cu 10%!

0
175

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac a declarat ca printre principalele obiective ale mandatului sau se numara ieftinirea medicamentelor cu 10% si introducerea pijamalelor de unica folosinta in spitale. Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat pentru Cotidianul.

Ministrul Sanatatii sustine ca pretul medicamentelor va scadea odata cu intrarea in vigoare a proiectului privind calcularea pretului medicamentelor in lei. Totodata, acesta spune ca va stimula vanzarea de medicamente ieftine si ca va reintroduce prescrierea pe denumirea comuna internationala. Mai mult, Bazac anunta ca producatorii internationali vor fi obligati sa dea o declaratie pe proprie raspundere potrivit careia pretul inregistrat este cel mic din Uniunea Europeana.

Ministrul nu s-a ferit nici de aceasta data sa acuze fosta conducere a Ministerului Sanatatii, amintind de datoriile pe care le-a gasit la preluarea mandatului. Acesta a mai reclamat si faptul ca incasarile la asigurarile de sanatate au scazut cu jumatate de miliard de euro, dupa ce fosta guvernare a redus de doua ori contributia, in conditiile in care salariile cadrelor medicale s-au marit de trei ori.

Articolul precedentinsarcinata de 61 de ani cu un fat mort!
Articolul următorUn barbat a decedat dupa ce medicii i-au refuzat internarea!