Iohannis: Pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare

0
436

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în ceea ce privește situația epidemiologică din București situația este una complicată și este necesar să se aplice restricții suplimentare.

”Situația din București este complicată. Știu că au fost multe discuții și cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și, probabil, este nevoie de a reduce aceste aglomerații în special în weekend. Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor. Dacă respectăm restricțiile noi ajutăm pe cei din prima linie, medicii, personalul medical și ajutăm pe cei mai puțini norocoși dintre noi care fac o formă mai gravă de boală”, a declarat Iohannis.

În ceea ce privește o eventuală carantinare a Capitalei, având în vedere că rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 6 la mia de locuitori, șeful statului a precizat: ”Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare pentru că nimeni nu își dorește să ajungem în situația de avarie, ca să nu mai putem gestiona valul acesta al treilea. În fiecare zi, din păcate, sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și, din păcate, sunt foarte mulți care ajung în terapie intensivă și acolo este problema cea mai mare pentru că numărul de locuri de terapie intensivă este limitat. (…) Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem față acestui val trei.”

 

Articolul precedentDr. Munteanu: Se așteaptă o creștere, la nivel mondial, cu peste 6,3 milioane a cazurilor de tuberculoză
Articolul următorKlaus Iohannis, despre situația școlilor