Investitie medicala de 2,7 milioane euro in Bacau

0
249

200 de pacienti diagnosticati cu insuficienta renala cronica beneficiaza de curand de tratament la standarde moderne in noul Centru de dializa privat inaugurat la Bacau.

Investitia l-a costat pe proprietar, cunoscuta firma germana Fresenius Medical Care, lider pe piata serviciilor de dializa din lume, 2,7 milioane de euro.
in saloane gandite a fi „cat mai prietenoase”, dotate cu mobilier modern si aparatura medicala de ultima generatie, bolnavii vor putea ca in timpul sedintei de dializa la care sunt supusi si care dureaza circa patru ore sa priveasca la televizor sau sa asculte la radio programul preferat, fiecare pat avand sistem de telecomanda si casti.

Proiectat in asa maniera incat sa aiba un design foarte placut, Centrul asigura circuitele functionale si dispune de un microclimat controlat, fiind prevazut cu instalatii de purificare a aerului, de reglarea a umiditatii si temperaturii.
„Tratamentul pe care il garantam aici pacientilor este identic, din punct de vedere calitativ, atat in ceea ce priveste terapiile, dar si pregatirea personalului, cu acela asigurat in orice clinica asemanatoare din Uniunea Europeana”, a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Bordea, director operational Fresenius NephroCare Romania.

Noua unitate medicala este deservita de o echipa medicala profesionista, alcatuita din patru medici si 23 de asistenti, care au la dispozitie 38 de aparate de dializa de ultima generatie. Tratamentul va fi aplicat numai in cursul zilei, nu si noaptea, cum se proceda pana in prezent, iar pacientilor li se va asigura transportul de la domiciliu spre Centrul de dializa si inapoi cu masini moderne.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBani pentru mancare in schimbul renuntarii la fumat
Articolul următorDurerea