Inventatorul implantului auditiv cohlear cu multicanale a fost distins cu Nobelul cercetarii medicale

0
20

Profesorul Graeme Clark din cadrul Universitatii din Melbourne, inventatorul implantului cohlear cu multicanale, a fost onorat cu prestigiosul premiu Lasker DeBakey 2013, premiu ce se acorda anual celei mai bune cercetari medicale. Inventia profesorului Clark a vindecat peste un milioan de persoane cu surditate profunda din intreaga lume , se arata intr-un comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

Premiile Lasker sunt considerate „Nobelurile americane” si sunt decernate anual, fiind dedicate cercetarilor biomedicale avansate pentru a diminua suferinta umana si pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea generala.

„Pentru a face toate aceste lucruri posibile, Profesorul Clark a format o echipa unica de specialisti ce activeaza in diverse domenii, precum stiinta sau inginerie si a creat un diagnostic ce reprezinta un adevarat punct de referinta in istoria medicala „, a declarat doctorul Chris Roberts, director general la Cochlear Limited.

Ad in title

De-a lungul carierei sale, profesorul Graeme Clark a primit numeroase premii pentru munca sa de pionierat si pentru cercetarile sale. Astfel inventatorul implantul cohlear cu multioanale a fost distins cu Premiul pe stiinta si Tehnologie Clunies Ross in 1993, Premiul acordat de Minister pentru stiinta in 2004 sau Premiul CSL Florey Medal oferit de Institutul Australian de Cercetari Medicale in 2011.

Articolul precedentStudiu: 60% dintre oameni, atat barbati cat si femei, sunt afectati de aparitia varicelor
Articolul următorProf. univ. dr. Radu Vladareanu: Infectiile vaginale netratate sau automedicatia duc la complicatii