INTERDIAB 2015, cel mai nou si interactiv eveniment dedicat Bolii Cronice Renale Diabetice din Romania

0
214

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate ingrijirii complexe a pacientilor cu diabet zaharat: „Conferinta Internationala de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat si al Complicatiilor sale – INTERDIAB 2015” a reunit peste 400 de participanti si peste 50 de speakeri nationali si internationali din domeniile diabetologiei, nefrologiei, endocrinologiei, neurologiei si cardiologiei.

„Prima editie a INTERDIAB 2015 s-a bucurat de un real succes, lucru care a fost demonstrat si de interactivitatea participantilor si interesul acordat temelor din cadrul conferintei. Programul evenimentului a fost complex si am avut onoarea de a avea alaturi de noi pe unii dintre cei mai importanti experti nationali si internationali din domeniu. Ne-am dorit sa avem o manifestare de inalta tinuta stiintifica si ma bucur ca am reusit sa aducem lucrari originale de interes care sper sa se concretizeze printr-un beneficiu in practica medicala curenta a participantilor”, a declarat prof. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele Asociatiei pentru Studii Reno-Metabolice si Nutritionale si presedintele conferintei INTERDIAB 2015.

Tema principala a conferintei a reprezentat-o conexiunile interdisciplinare ale bolii cronice renale diabetice.

Prima zi a evenimentului a fost deschisa de 2 cursuri educationale pentru rezidenti. Primul curs, sustinut de prof. dr. Carmen Ginghina, a avut ca tema: „Tratamentul riscului cardiovascular la pacientii cu diabet zaharat tip 2” fiind prezentate strategii pentru sustinerea pacientilor in obtinerea schimbarilor pozitive ale stilului de viata, luand in calcul si faptul ca ingrijirea centrata pe pacient favorizeaza o abordare multifactoriala. Al doilea curs de educatie, sustinut de prof. dr. Cristian Serafinceanu, a abordat tema „Tulburarile metabolice si boala renala cronica: aspecte clinice si terapeutice”, fiind discutate tulburarile metabolismului glucidic, al lipoproteinelor si al metabolismului proteinelor in boala cronica de rinichi.

in a doua zi a evenimentului lucrarile stiintifice s-au desfasurat in 2 sali paralele, temele abordate fiind axate pe subiecte conexe bolii cronice renale diabetice, de la preventia primara si aspecte particulare ale bolii cronice renale diabetice, la prevalenta bolii cronice de rinichi in Romania si Europa la hipertensiunea arteriala, obezitate si celelalte complicatii metabolice ale diabetului zaharat.

in ultima zi a evenimentului participantii au dezbatut numeroase subiecte de interes precum: corelatiile intre boala cronica de rinichi si sindromul metabolic; relatia dintre insuficienta renala si functia tiroidiana la pacientii cu diabet de tip 2, reducerea riscului de accident vascular cerebral la pacientii cu diabet zaharat, hipoglicemie si terapia de substitutie in boala renala cronica s.a.

Prof. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele conferintei INTERDIAB 2015, a mai declarat ca:”Prima editie a INTERDIAB si-a dorit sa sublinieze importanta abordarii multidisciplinare a bolii cronice de rinichi diabetice, prezentarea rezultatelor cercetarii originale romanesti in acest domeniu si valorificarea interdisciplinara a experientei clinice – tinte pe care consider ca am reusit sa le atingem in cadrul acestei conferinte. Ne dorim ca si la urmatoarele editii sa continuam atragerea de lucrari originale si teme de interes, in aceeasi nota, facand astfel din INTERDIAB un eveniment de traditie pentru peisajul medical romanesc”.

„Conferinta Internationala de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat si al Complicatiilor sale – INTERDIAB 2015” a avut loc in perioada 26-28 martie 2015 si a fost organizata stiintific de Asociatia pentru Studii Reno-Metabolice si Nutritionale.

Mai multe informatii despre aceasta manifestarea stiintifica pot fi gasite pe website-ul evenimentului: www.interdiab.ro.

Parteneri INTERDIAB 2015: Astra Zeneca Diabetes, MSD Diabetes, Novo Nordisk, Sanofi, Berlin-Chemie Menarini, Lilly Diabetes, Accu-Check, Roche, Boehringer Ingelheim, Pfizer, Fresenius Medical Care, Amgen, Servier, Vifor Pharma, Merck Serono, Fresenius Kabi.

PR & Comunicare: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSpitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are un nou Centru de Transplant de Celule Stem
Articolul următorStudiu: In Romania numai 16% dintre mame alapteaza sugarul pana la 6 luni