Inteligența Artificială poate prezice cu exactitate infarctul sau atacul vascular cerebral – Studiu

0
551

Oamenii de știință au descoperit că Inteligența Artificială (AI) poate determina cu precizie persoanele care ar putea suferi un infarct sau un accident vascular cerebral.

Un studiu, realizat asupra a peste o mie de pacienți de la Bartholomew’s Hospital şi Royal Free Hospital din Londra, a analizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale imaginile bazate pe Rezonanță Magnetică Cardiovasculară (CMR) pentru a cuantifica instantaneu fluxul sangvin spre inimă şi a transmite apoi măsurătorile către medici.

Cercetătorii susțin că procedurile noninvazive disponibile, cum ar fi imagistica bazată pe rezonanţă magnetică sunt dificil de analizat în mod exact astfel încât să se poată face recomandări de tratament.

De altfel, aceasta a fost prima oară când Inteligența Artificială a fost folosită într-un astfel de scop, arată cercetarea realizată de oamenii de știință de la Barts Health NHS Trust şi University College London, potrivit Press Association, citată de Agerpres.

„Inteligenţa Artificială se mută din laboratoarele de informatică şi pătrunde în lumea reală a serviciilor medicale, îndeplinind unele sarcini mai bine decât le-ar putea face doar medicii. Am încercat şi înainte să măsurăm fluxul sangvin prin tehnici manuale, dar este obositor şi laborios şi îi îndepărtează pe medici de la sarcinile unde este cea mai mare nevoie de ei, alături de pacienţi.”, a precizat profesorul James Moon de la Barts Health NHS Trust şi University College London.

Studiul a fost finanțat de British Heart Foundation, Institutul Național de Cercetări în Sănătate, Fondul European de Dezvoltare Regională și Barts Charity și a implicat cercetători de la Royal Free Hospital, Queen Mary University din Londra și Universitatea din Leeds.

Articolul precedentElton John și-a întrerupt un concert, din cauza pneumoniei
Articolul următorLista unităților de învățământ închise parțial din cauza gripei