Institutul ”Marius Nasta” a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții COVID

0
328

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, șef lucr. dr. Beatrice Mahler, a declarat, pentru Sănătatea.TV și www. RoHealthReview.ro, că în noaptea dinspre duminică spre luni a fost suplimentat numărul de paturi pentru pacienții COVID. Nici în terapie intensivă nu mai sunt locuri.

”Azi-noapte am adus cinci paturi suplimentare, pe secție. Terapia intensivă este plină, avem 14 pacienți COVID în stare critică. În spital avem 85 de pacienți COVID. În total, 94. (…) Noi suntem în acest moment, sau dacă e să ne gândim la ce s-a întâmplat cel puțin azi-noapte, la situația din noiembrie, cu presiune la internare pe secțiile din spital și din terapie intensivă. Nu e de bine ceea ce vedem că se întâmplă, din păcate. Presiunea este foarte mare și pacienții care au nevoie de internare sunt pacienți care au forme severe și forme moderate de boală și vin de la domiciliu așa”, a declarat șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Cum s-a modificat profilul pacientului COVID în ultima perioadă

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a mai explicat și modul în care s-a schimbat profilul pacientului cu COVID-19 în ultima perioadă, sindromul de hepatocitoză fiind observat la mai bine de jumătate dintre pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

”Este un pacient mai tânăr, este un pacient care aduce, ca și o particularitate de evoluție, un sindrom de hepatocitoliză. Acest sindrom l-am văzut la 60% dintre pacienți. Sigur, e de monitorizat ce se întâmplă în viitor pentru că avem de 10 zile această situație. Dar, cu siguranță, procentul de pacienți care dezvoltă sindrom de hepatocitoliză este mult superior celui pe care l-am sesizat în anul 2020 și ne face să credem că acest tip de manifestare este o particularitate a noii tulpini. (…) Asta înseamnă o reactivitate a ficatului la infecția care este destul de severă și de agresivă. Nu știm dacă putem să catalogăm lucrurile într-o altă direcție în acest moment, dar este de monitorizat ceea ce se întâmplă cu pacienții din acest punct de vedere”, a declarat, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro, managerul Institutului ”Marius Nasta”.

România traversează valul trei al pandemiei de COVID-19

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler a mai spus că în acest moment România se confruntă cu valul trei al pandemiei de COVID-19 și că populația trebuie să respecte în  continuare măsurile de protecție. Legat de tulpina britanică, managerul Institutului ” Marius Nasta” a declarat: ”Era o amenințare pe care am sesizat-o la toate țările din Vestul Europei, era de așteptat ca această tulpină să ajungă și în România și să devină predominantă și știm că are un grad de contagiune crescut. Acum este important să ne reevaluăm comportamentul și să ne limităm deplasările și să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini. Dacă vom aplica aceste măsuri, sunt sigură că vom avea o scădere treptată a numărului de cazuri. (…) Putem vorbi de valul trei în România, cum va evolua el vom vedea.”

Articolul precedentAlte peste 224.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în România
Articolul următorCîțu: Am cerut ca în zonele cu multe cazuri persoanele din etapa a treia să se poată vaccina anti-COVID-19