Cîțu: Am cerut ca în zonele cu multe cazuri persoanele din etapa a treia să se poată vaccina anti-COVID-19

0
152

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că a solicitat ca, cel puțin în zonele cum ar fi Timișoara sau Iași sau zonele unde sunt multe cazuri de COVID-19, populația eligibilă etapei a treia de vaccinare împotriva noului coronavirus să se poată vaccina mai devreme, dacă sunt locuri disponibile.

”Am cerut ca cel puțin în zonele cum sunt Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau în zonele în care avem cazuri și sunt locuri libere să se permită, măcar în aceste zone, și altor persoane. Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa întâi și etapa a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai multă atenție șia tunci când avel locuri libere putem să îi lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze.”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

Oficialul a mai spus că există posibilitatea ca etapa a treia de vaccinare a populației împotriva COVID-19 să înceapă mai devreme, iar dacă ritmul de vaccinare se menține, atunci există și posibilitatea ca ținta propusă de 10,4 milioane de români vaccinați până la finalul lunii septembrie să fie atinsă chiar în vară.

”În această lună vom începe și etapa a treia de vaccinare. Vom primi 2,6 milioane de doze de vaccin doar în luna martie. Inițial vorbeam de 2,4 milioane de doze până la finalul lunii martie. Deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campanie de vaccinare. De aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și, dacă se poate, să se înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a treia, ca să dăm posibilitatea tuturor să se vaccineze. Dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la ținta de 10,4 milioane pe care ne-am propus-o pentru sfârșitul lunii septembrie. S-ar putea să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește carantinarea Timișoarei și solicitarea de a primi mai multe vaccinuri anti-COVID, Florin Cîțu a menționat: ”În ceea ce privește vaccinurile în Timișoara, m-am uitat pe platformă. Erau aproape 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cererea de vaccinuri în plus. Ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo. Și nu îmi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat. Deci, ceva, ori comunicarea nu este foarte bună, se întâmplă. (…) Din păcate s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile și cred că nu au fost sancționsți nici cei care nu respectă regulile. Este foarte important ca de fiecare dată, când cineva nu respectă regulile să fie sancționat, dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal.”

Articolul precedentInstitutul ”Marius Nasta” a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții COVID
Articolul următorGheorghiță: Atenție să nu confundăm o așa-zisă reacție adversă la vaccin cu debutul clinic al bolii