Institutul Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”: Ambulatoriul de specialitate, inaugurat după modernizare

0
305

Ambulatoriul de specialitate al Institutului Naţional pentru Sănătate Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a fost inaugurat, vineri, după ce a fost renovat şi dotat cu aparatură pentru fiecare specialitate medicală, investiţia fiind de peste 600.000 de euro.

Ambulatoriul, în cadrul căruia se acordă anual peste 60.000 de consultaţii medicale pentru zeci de mii de copii din toată ţara, este acum complet renovat, recompartimentat şi dotat cu aparatura medicală necesară.

„Cred că asigurarea unor condiţii bune profesionale pentru personalul medical constituie un lucru extrem de important. Personalul medical să vină cu plăcere la locul de muncă şi în felul acesta să poată să asigure şi asistenţa medicală de care, în cazul acesta, copiii au nevoie”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prezent la inaugurare.

Managerul Institutului Naţional pentru Sănătate Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, dr. Florin Brezan, a precizat că la institut sunt evaluaţi copii de la vârste foarte mici până la adolescenţă.

„Avem aceste domenii de nişă, care au nişte pacienţi mai speciali – prematurii, pe care îi evaluăm într-un program mult mai extins de monitorizare, dar sunt diverse boli cronice, neurologice, psihiatrice, ORL, pediatria care este specialitate extrem de vastă, pe care putem să o comparăm cu medicina internă”, a explicat medicul.

Potrivit managerului, renovarea şi utilarea ambulatoriului reprezintă un pas important şi de mare ajutor pentru atingerea unor standarde moderne în ceea ce priveşte serviciile oferite de echipa medicală multidisciplinară.

Cu o suprafaţă totală de peste 800 mp, ambulatoriul de specialitate din cadrul INSMC Pediatrie a beneficiat de renovarea completă a spaţiului care cuprinde 15 cabinete pentru consultaţii medicale din sfera pediatrică – Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Explorări Funcţionale Respiratorii, Genetică, Stomatologie, Pediatrie, Cercetare/Pediatrie, Cardiologie, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, recepţia, două săli de aşteptare, şase grupuri sanitare, trei holuri, două vestiare şi o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deşeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică şi a fost creată o cameră de sterilizare pentru Stomatologie.

S-au făcut lucrări de recompartimentare, s-au refăcut infrastructura electrică şi instalaţiile sanitare, s-a introdus sistemul de gaze medicale, s-a realizat un grup sanitar pentru pacienţii cu dizabilităţi, s-au refăcut circuitele medicale, s-a zugrăvit şi igienizat, alături de dotarea cu echipamente şi dispozitive medicale, cu mobilier. Lucrările au fost începute în septembrie 2021.

Articolul precedentObligativitatea completării formularului digital de intrare în România, eliminată
Articolul următorCNCAV: 2.973 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore