Institutul Inimii din Cluj a atras peste 16,5 milioane de lei, printr-un proiect derulat cu fonduri europene

0
60

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj a atras peste 16,5 milioane de lei printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, potrivit unui comunicat de presă.

În următoarele luni, Institutul Inimii va achiziționa echipamente performante, dintre cele mai importante fiind un angiograf și un aparat RX portabil.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate, se arată în același comunicat.

“Prin proiect se urmărește adaptarea tehnică și funcțională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj la situații epidemiologice de risc crescut, așa cum s-a dovedit a fi criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2, susținând substanțial ameliorarea siguranței pacienților și a personalului medical”, se arată în același comunicat.

Proiectul a demarat în luna august și se va finaliza în 30 aprilie 2021.

„Trecem, cu toții, printr-un context unic, pe care, până în prezent, l-am gestionat optim cu resursele existente, dar știm că putem face mai mult pentru pacienții noștri și, în același timp, pentru protejarea personalului medical care activează în Institut. Anual, mii de cazuri venite din întreaga regiune ajung în grija noastră, iar așteptările lor și ale comunității sunt de a fi soluționate optim, prin accesul la cele mai bune soluții medicale pentru fiecare dintre ele. Noile achiziții ne vor ajuta să ne păstrăm renumele de unitate medicală de top pe care Instititul Inimii și l-a dobândit cu foarte mult efort din partea întregii echipe”, a declarat Florin Crișan, managerul instituției.

 

Articolul precedent25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului
Articolul următorDr. Raed Arafat despre un posibil nou lockdown