Institutul Clinic Fundeni: Fetița de 5 ani transplantată hepatic, în stare staționară. Primește tratament specific în Secția de Terapie intensivă

0
143

Starea fetiţei de 5 ani transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni este în continuare staţionară, a informat joi instituţia medicală.

Pacienta se află încă în Secția de Terapie intensivă, unde este ventilată mecanic și primește tratament specific pacienților transplantați hepatic.

”Starea pacientei de 5 ani transplantată hepatic este staționară. La momentul actual se află în continuare în secția de terapie intensivă, este ventilată mecanic și urmează tratament specific pacienților transplantați hepatic, precum și tratament de recuperare neurologică.”, potrivit Institutului Clinic Fundeni.

Fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost supusă, duminică, unui transplant hepatic.

„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, anunța, la acel moment, Ministerului Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Articolul precedentMinistrul Sănătății s-a întâlnit joi cu reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară”
Articolul următorStudiu: Factori de risc surprinzători pot prezice atacurile de cord la femeile tinere