COVID-19: Peste 500 noi cazuri înregistrate în ultima săptămână

0
267

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează: în săptămâna 17 – 23 iulie, 43,7% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Tulcea, Dolj, Timiş şi Constanţa.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, în perioada amintită au fost înregistrate 517 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate trei decese la pacienţi cu COVID-19; un procent de 51,7% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID iar dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 55,3% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi; dintre acestea, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Articolul precedentProf. dr. Ovidiu Pop, despre : Șansele de supravieţuire ale pacienţilor oncologici ar putea crește prin reducerea intervalului de timp pentru obţinerea tratamentului
Articolul următorCiolacu: Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici