Ciolacu: Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici

0
227

Guvernul va aproba o ordonanţă şi o hotărâre prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu. ” Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”, a subliniat premierul.

„Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului naţional de control al cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici. Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”, a precizat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Vor urma rapid măsurile pentru reorganizarea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii de cancer, precum şi standarde de calitate a îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică, a mai spus premierul.

„Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni şi pe an”, a adăugat premierul.

Articolul precedentCOVID-19: Peste 500 noi cazuri înregistrate în ultima săptămână
Articolul următorDr. Cristina Cornoiu: Terapia PRP (Platelet Rich Plasma) și indicațiile sale în tratarea afecțiunilor din domeniul obstetrică și ginecologie