Inscrierile in sesiunea de admitere la Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” continua pana in 10 septembrie

0
106

inscrierile la Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Bucuresti, din cadrul sesiunii de admitere din toamna, se mai pot face pana joi, 10 septembrie 2015.

Conform unui comunicat de presa, institutia de invatamant mai are 90 de locuri disponibile, la trei specializari: Asistent Medical Generalist,Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare.

Examenul de admitere se face pe baza de dosar si presupune si un interviu vocational.

„Programele educationale sunt similare cu cele ale facultatilor si putem spune ca din anumite perspective, avantajele pe care le ofera sunt superioare. Pregatirea pentru profesia de asistent medical, care este una foarte complexa, le ofera elevilor dupa absolvire mult mai multe sanse de a practica o profesie nobila si foarte cautata la ora actuala pe plan european decat ofera pregatirea in cadrul multora dintre facultati”, se arata in comunicat.

Studentilor care se inscriu la scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” li se ofera posibilitatea inrolarii in proiecte ERASMUS, pentru perioada 2015-2017 fiind alocate 60 de burse pentru programe de studii in strainatate, la scoli partenere. in plus, institutia are stabilite parteneriate cu angajatori care sa le ofere studentilor, pe langa stagii de practica, acces la laboratoare moderne, cursuri specializate de limba engleza si germana sau burse de studiu, conform aceleiasi surse.

„Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” este singura scoala ce ofera stagii de instruire clinica si practica internationale pentru toate cele 3 calificari. S-au incheiat parteneriate bilaterale cu universitati si colegii din Finlanda (pentru elevii de la calificarea BFKT – Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare), Germania, Anglia si Spania (AMG – Asistent Medical Generalist), Bulgaria (AMF – Asistent Medical de Farmacie)”, se mai precizeaza in comunicat.

Articolul precedentProf. dr. Rafila: Solutia pentru lipsa vaccinurilor, un stoc care sa acopere necesarul pentru cel putin un an
Articolul următorMinistrul Sanatatii: S-a incheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C, ciroza si post-transplant