Colegiul Psihologilor a finalizat aplicația pentru înscrierea în Programul „Din grijă pentru copii”

0
169

Reprezentanții Colegiului Psihologilor din România au anunțat că au finalizat aplicația on-line cu ajutorul căreia specialiștii se pot înscrie în Registrul psihologilor acreditați să furnizeze serviciile de intervenție psihologică și psihoterapeutică pentru copii din cadrul Programului național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – „Din grijă pentru copii”.

„Colegiul Psihologilor din România dorește să pună la dispoziția instituțiilor statului un registru care să cuprindă cât mai mulți profesioniști, încă din prima zi în care se va adopta Hotărârea de Guvern privind procedura de decontare, de aceea vă invităm să vă înscrieți în registru, să distribuiți informația pentru a ajunge la cât mai mulți colegi, implementarea se dorește a fi demarată la finalul acestui an”, au precizat reprezentanții Colegiului Psihologilor din România.

În luna septembrie a acestui an, președintele Colegiului Psihologilor din România, Ion Dafinoiu, transmitea comunității profesionale, publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2021 privind aprobarea și implementarea Programului național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”.

„Colegiul Psihologilor din România contribuie consistent la implementarea Programului național ‘Din grijă pentru copii’, atât prin participarea în grupurile de lucru pentru definitivarea Hotărârii de Guvern prin care serviciile psihologice de evaluare și intervenție vor fi decontate direct de către membrii Colegiului Psihologilor din România, prin formele de exercitare (document care este finalizat și se regăsește pe circuitul de avizare), cât și prin Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 60, adoptată în ședința din data de 07 noiembrie 2021 și publicată în Monitorul Oficial al României în 23 noiembrie 2021. Menționăm că acest proiect de hotărâre a fost prezentat instituțiilor statului cu care Colegiului Psihologilor din România colaborează în cadrul acestui proiect, fiind apreciat și inclus în demersul de decontare”, au precizat reprezentanții Colegiului Psihologilor din România.

Articolul precedentDoi români au beneficiat de transplant renal de la un donator din Bulgaria
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică: 1.958 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2