Informare SCJU Sibiu pentru pacienți: De la ce dată vor fi funcționale computerul tomograf și RMN-ul

0
318
foto: facebook/ Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, au informat astăzi pacienții, într-o conferință de presă, că, după data de 19 mai, computerul tomograf și aparatul de RMN de la secția de Neurologie vor deveni funcționale pentru pacienți.

„Astăzi am aflat că, din data de 18 mai, avem autorizația din partea CNCAN pentru CT.

Pentru RMN, inițial firma producătoare care asigura trainingul personalului, programase în 9 mai, și a reprogramat penru 16 – 18”, a menționat Daniel Chelcea, managerul unității spitalicești.

Ample lucrări de reabilitare a clădirii vechi de mai mult de un secol

Secția de Neurologie a SCJUS a fost redeschisă în luna trecută, după lucrări de renovare și reabilitare, dar, la acea dată, cele două aparate nu erau funcționale din cauza lipsei autorizației CNCAN pentru computerul tomograf și a personalului calificat în cazul RMN-ului.

„Dragi prieteni, vă anunțăm cu bucurie că modernizarea și echiparea medicală a clădirii „Neurologie” a SCJU Sibiu a fost finalizată de Consiliul Judetean Sibiu! Investiția s-a ridicat la peste 40 de milioane lei bani proveniți de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Contribuție Consiliului județean Sibiu s–a cifrat la 561 mii lei;

Ca urmare a acestei investiții, pacienții, medicii și personalul Secției Clinice de Neurologie vor avea parte de condiții moderne de cazare, tratament și activitate.
O componentă distinctă a constituit achiziția mobilierului și aparaturii medicale de ultimă generație, acestea contribuind la creșterea calității serviciilor medicale. Pentru acestea, Consiliul Județean Sibiu a încheiat 13 contracte cu furnizori de echipamente medicale, fiind achiziționate: computer tomograf, ecografe, electromiograf, ecograf Doppler, sistem de epurare sanguină, paturi electrice, frigidere și mobilier medical, valoarea totală fiind de 8.7 milioane lei, fără TVA.
Clădirea care a fost edificată în anul 1914 și care este inclusă în lista monumentelor istorice clasă A, oferă acum condiții similare cu cele din clinicile private” anunța instituția, luna trecută, pe pagina sa de facebook.
Articolul precedentO femeie de 42 de ani a murit, după ce a decis să nască acasă cu o moaşă găsită pe Facebook
Articolul următorAvertismentul OMS în legătură cu informaţiile părtinitoare şi dezinformarea cauzate de utilizarea AI în asistenţa medicală