Oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca infectiile urinare, frecvente mai ales la femei sunt determinate de carnea de pui contaminata cu bacteria E.Coli.

De-a lungul vietii, femeile se confrunta frecvent cu infectii urinare, fiind printre cele mai suparatoarea afectiuni. De cele mai multe ori, acest tip de infectie apare cand in vezica urinara ajung diverse microorganisme din colon, in special bacteria E.coli. Ajunsa in tractul urinar feminin, bacteria E.Coli determina aparitia infectiilor atat la nivelul vezicii urinare (cistita, anexita) cat si la nivelul rinichilor (pielonefrita) ori

uretrei.

Cercetarile recente au aratat ca infectiile urinare pot aparea si din cauza bacteriei E.coli provenind din carnea de pui. Prin urmare, s-a comparat profilul genetic al bacteriei din tractul urinar al femeilor participante la studiu cu cel al E.Coli colectat de la pui, porc si vita. Rezultatele au aratat ca bacteriile din tractul urinar feminin aveau acelasi profil genetic cu cele de la pui.

Infectarea cu bacteria E.coli provenita de la carnea de pui este posibila, din cauza prepararii superficiale a carnei. O alta cauza importanta care favorizeaza aparitia infectiilor urinare este modul de crestere al pasarilor, unele sunt tratate preventiv cu antibiotice ceea ce determina rezistenta la antibiotice. Din acest motiv, bacteria E.Coli este din ce in ce mai greu de tratat, fiind rezistenta la majoritatea antibioticelor.