Indignare în Argentina după ce un bebeluș a fost botezat Covid

0
284

Un cuplu din Argentina a decis să-șimească bebelușul Ciro Covid, fapt care a generat o controversă la nivel național.

Ciro Covid s-a născut prin cezariană la sfârșitul lunii aprilie și cântărea 3,2 kilograme. „Vorbeau despre faptul că bebelușul lor avea să fie celebru pentru că s-a născut într-o perioadă dificilă pentru toată lumea, iar asta avea să-l facă un om mic!”, a explicat Alicia, bunica paternă a copilului, pentru publicația Diario Ceres.

Știrea s-a răspândit într-adevăr în toată țara după distribuirea pe rețelele de socializare a unei fotografii cu un document medical al bebelușului. Imaginea a devenit virală în câteva zile, stârnind o dezbatere aprigă l nivel național, scrie Le Parisien.

„Sunt deosebit de trist că s-a întâmplat acest lucru și cu atât mai mult în spitalul nostru. Cred că este o lipsă totală de respect pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus ”, a dezvăluit o sursă din spital pentru El Litoral. „Acest nume este dorința părinților și noi, ca instituție, nu ne putem opune”, a clarificat mai oficial Leandro Bonzini, director medical adjunct al spitalului regional Ceres, pentru Infobae.

În timp ce pandemia COVID-19 se răspândește și ucide în întreaga lume, Ciro Covid nu este singurul care are un nume legat de virus. Un cuplu filipinez și-a botezat nou-născutul Covid Marie. Părinții cred că nașterea ei va aduce „speranță” și „optimism” într-o lume agitată de pandemie, potrivit presei locale.

Un cuplu din statul Chhattisgarh din India a decis, de asemenea, să-și numească gemenii, născuți pe 27 martie, Corona și Covid, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentCel mai mare număr de cazuri COVID-19 înregistrat în 24 de ore la nivel mondial – 294.237, potrivit OMS
Articolul următorProtest la Bruxelles contra restricțiilor antiepidemice