Peste 294.000 de persoane au fost confirmate COVID-19 pozitiv în ultimele 24 de ore, conform cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta este cea mai mare creștere zilnică a pandemiei de până acum.

Mai multe țări din Europa au raportat o creștere recentă a numărului cazurilor.

Spania, una dintre cele mai afectate țări în primele luni ale pandemiei, a înregistrat o creștere în ultimele săptămâni, iar experții de acolo spun că țara a ajuns din nou la o „situație critică”.

Franța, o altă țară care a înregistrat un număr mare de cazuri și decese în martie și aprilie înainte de a reuși să restricționeze răspândirea virusului, înregistrează, de asemenea, o creștere a infecțiilor.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că pandemia de COVID-19 este „de departe cea mai severă” urgență de sănătate globală pe care organizația a văzut-o și că nu ar putea exista niciodată un vaccin – sau „glonț de argint” – pentru a învinge virusul.

Cu toate acestea, el a mai arătat că, deși virusul a fost detectat în 188 de țări, aproximativ jumătate din toate cazurile raportate până acum proveneau doar din trei: SUA, Brazilia și India.