India a depășit Marea Britanie si este pe locul al patrulea în clasamentul celor mai afectate ţări de COVID-19

0
198

Numărul cazurilor de COVID-19 din India l-a depăşit pe cel din Marea Britanie, aducând ţara pe poziţia a patra în clasamentul celor mai afectate state de noul coronavirus, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii din India.

Conform acestora, numărul cazurilor de infectare din India a ajuns în prezent la 295.772, după recenzarea joi unui număr record de 9.996 de noi contaminări.

India, aflată în proces de redeschidere după o perioadă de restricţii prelungită, s-a confruntat cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi în ultima săptămână, care a culminat cu cifra record de joi, informează dpa, citată de Agerpres.

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, ţara a înregistrat însă o rată relativ redusă a deceselor provocate de COVID-19, cu 8.498 de decese raportate, potrivit datelor guvernamentale.

Numărul cazurilor de infectare din India este depăşit în prezent doar de cel din Statele Unite – cu peste 2 milioane de cazuri -, Brazilia şi Rusia.

Potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, numărul de cazuri de COVID-19 în India va creşte brusc în următoarele două luni pe măsură ce ţara redeschide birourile, firmele, lăcaşurile de cult şi centrele comerciale.

Cazurile sunt în prezent concentrate în mare parte în oraşe, însă migraţia pe scară largă a lucrătorilor din zonele urbane în cele rurale a stârnit îngrijorare cu privire la răspândirea noului coronavirus în acestea din urmă, din cauza infrastructurii lor sanitare precare.

Articolul precedentARPIM, despre când ar putea fi disponibil pentru populaţie un vaccin împotriva COVID-19
Articolul următorLista ţărilor din care nu va mai fi necesară măsura izolării, anunţată în 15 iunie, potrivit lui Nelu Tătaru