Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi cuprinsa intre 600 si 4000 lei

0
167

incepand cu 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru cresterea copilului va avea valori cuprinse intre 600 si 4000 lei, potrivit unei declaratii a premierului Emil Boc. Acesta a declarat ca este necesara plafonarea indemnizatiei la 4000 de lei, economisindu-se, astfel, 600 de milioane de lei la buget.

„Nicio mama angajata nu va primi mai putin de 800 de lei, dar nu mai mult de 4000 de lei. Este vorba de 600 de lei indemnizatie pentru mame si 200 de lei – alocatia pentru copil”, a spus Emil Boc la finalul unei sedinte a Executivului.

„Aceasta plafonare raspunde principiului solidaritatii. De ce? Persoanele care au salarii mari si in mod evident contribuie cu o suma mai mare la bugetul de asigurari sociale isi vor gasi materializata aceasta contributie mare la pensie, persoanele care contribuie cu o suma mai mare vor avea o pensie mai mare. Aceasta indemnizatie pe care o platim de la bugetul public este efectul solidaritatii pe care societatea il are cu o categorie foarte importanta din punct de vedere social si de aceea am decis, pentru a elimina discrepantele si a realiza un efort de solidaritate – repet, sunt vremuri dificile, grele – sa o plafonam la maximum 4.000 de lei, aproximativ 1.000 euro”, a continuat acesta.

in faza initiala, legea prevedea ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa aiba o valoare de 85% din media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni de la nasterea copilului, dar nu mai putin de 600 lei. Odata cu instalarea noului Guvern, s-a stabilit plafonarea indemnizatiei la suma maxima de 4000 de lei.

Articolul precedentDemitere la Spitalul „Victor Babes”!
Articolul următorPeste 70 de prahoveni internati cu trichineloza!