incepe vaccinarea sinistratilor

0
185

Peste 1.100 de persoane aflate in zonele inundate ale judetului Iasi vor fi vaccinate de reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP).

Directorul ASP Iasi, Mihnea Hurmuzache, a afirmat luni ca primele persoane vaccinate sunt sinistratii din noua localitati ale judetului: Costesti, Targul Frumos, Oteleni, Pascani, Stolniceni, Lespezi, Mogosesti-Siret, Braiesti, Al. I.Cuza.

„in prezent, reprezentanti ai ASP au plecat spre Timis pentru a face rost de 1.200 de vaccinuri antihepatice si antitetanice, iar in urmatoarele doua zile cele 1.100 de persoane luate in evidenta, in primul rand din zonele foarte afectate, vor fi vaccinate”, a spus seful ASP.

Medicii recomanda oamenilor din localitatile afectate sa evite consumul de apa din fantani, pana ce acestea nu vor fi dezinfectate corespunzator.

Pana in prezent, in judetul Iasi 29 de localitati din cele 98 existente sunt inundate, precum si 700 de gospodarii si 1.200 de fantani. De asemenea, peste 1.000 de persoane au fost evacuate de furia apelor raurilor Prut si Siret. Dintre acestea, 435 sunt din Lunca Pascani, 150 din Lespezi, Rachiteni, Izvoare si alte zone ale judetului.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCongresul Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti, la Cluj
Articolul următorInfectiile urinare la copii – Partea I