Campanie pentru copii cu malformatii cardiace

0
252

Campania umanitara „Şansa la viata, sansa la noi amintiri”, care se deruleaza in perioada 1 iulie-30 septembrie, initiata de Procter & Gamble (P&G), are drept scop amenajarea unui nou bloc operator la Institutul de boli cardiovasculare si transplant din Targu-Mures si specializarea in strainatate a personalului medical, cu ajutorul fondurilor stranse pe parcursul acesteia.

Campania isi propune salvarea cat mai multor copii cu probleme cardiace si responsabilizarea opiniei publice cu privire la gravitatea acestor probleme.

in Romania se nasc anual aproximativ 1000 de copii cu malformatii cardiace. 900 dintre acestia necesita interventie chirurgicala in primul an de viata. Cea mai mare parte a acestora sunt operati in centrul de la Targu-Mures. Doar 270 de copii pot fi operati in medie, intr-un an, la Institutul de boli cardiovasculare si transplant din Targu Mures, intrucat exista un singur bloc operator si o singura echipa specializata.

Pentru a veni in sprijinul parintilor ai caror copii sufera de malformatii cardiace congenitale, P&G a lansat si site-ul www.sansalaviata.ro, unde acestia pot afla informatii despre malformatiile cardiace la copii, modalitatile in care acestea pot fi corectate si tipurile de interventii care pot fi efectuate la Targu-Mures.
La campanie participa firmele Procter&Gamble, Ariel, Bonux, Tide, Ace, Lenor, Fairy, Pampers, Pampers Wipes, Always, Pantene, Wash&Go, Head&Shoulders, Blend-a-med si Gillette.

Responsabilitatea sociala este una dintre valorile fundamentale promovate de P& G. in acest scop, compania se implica activ in viata comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, atat prin intermediul investitiilor economice directe (fabrica de detergenti de la Timisoara si Centrul regional de servicii de la Bucuresti), cat si prin campanii social-educationale. Programul de burse pentru studenti, programele educationale pe teme de sanatate si igiena pentru tinerele fete si pentru copii, „P&G 2000: un calculator, o sansa in plus in viitor” si Programul de educatie civica „invata sa schimbi lumea!” sunt doar cateva exemple de programe dedicate comunitatii, implementate de „P&G” in Romania.

„Selgros’ sustine campania caritabila „Şansa la viata, sansa la noi amintiri”, o campanie care a placut echipei noastre din prima clipa. Ne bucuram ca putem ajuta copiii cu malformatii cardiace, care vor avea toate sansele pentru o viata normala si sanatoasa, in urma operatiilor realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures”, a spus Pia Krauss, director de marketing la Selgros Cash&Carry.

Pentru a sprijini strangerea de fonduri necesare Institutului de boli cardiovasculare si transplant din Targu Mures, Selgros promoveaza in mod special produsele „P&G” participante la campanie, oferind astfel clientilor sai ocazia de a sustine in mod direct campania „Şansa la viata, sansa la noi amintiri”.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCongresul Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti, la Cluj
Articolul următorInfectiile urinare la copii – Partea I