„Incepe scoala si pentru copiii bolnavi de cancer si leucemie”

0
314

198 de ghiozdane echipate pentru scoala au fost pregatite de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), in parteneriat cu asociatiile membre, pentru a putea fi distribuite copiilor bolnavi de cancer si leucemie aflati in evidenta FABC. Proiectul se numeste „incepe scoala si pentru copiii pacienti de oncologie / hematologie!” si a ajuns anul acesta la ce-a de-a XIII-a editie.

Asociatiile implicate in actiune sunt: Asociatia Bolnavilor de Cancer Brasov-ABC, P.A.V.E.L. Bucuresti, Amuradia Brasov, Asociatia de oncologie ,,Sf. Ana” Targu Jiu si Asociatia ,,impreuna pentru copii cu cancer”- IPCC din Targu Mures. Ghiozdanele echipate vor fi expediate in urmatoarele orase:

– Brasov – 09.09.2017, ABC si Amuradia, la sediul ABC din str. Gladiolelor nr. 4, – 61 copii;

– Bucuresti – 21.09.2017, la Centrul PAVEL din incinta IOB, – 167 copii;

– Tg. Mures – 09.09.2017, Sediul Asociatiei ,,impreuna pentru copii cu cancer”- IPCC, str. Ionel Giurchi, nr. 35 – 39 copii;

– Tg. Jiu 09.09.2017 – Asociatia Romana de Oncologie ,,Sf.Ana” Targu Jiu – 29 copii.

Conform unui comunicat de presa transmis de FABC, in nici unul din spitalele/sectiile de oncologie/hematologie din judetele tarii nu exista posibilitatea de tratare a acestor copii, fiind nevoie sa ajunga periodic in cadrul unui centru din tara unde sa fie tratati (Targu Mures, Bucuresti, Cluj-Napoca).

Copiii au varste cuprinse intre 4 si 18 ani si frecventeaza una din formele de invatamant, curs de zi, in anul scolar 2016 – 2017 multi obtinand rezultate bune si foarte bune la invatatura, cu o promovabilitate de 94%.

in toate familiile acestor copii insa exista riscul abandonului scolar, din cauza dificultatilor financiare.

Conform FABC, in legislatia romaneasca nu exista prevederi care sa sustina familiile sau parintii care sunt nevoiti sa renunte la locul de munca pentru a putea avea grija de copiii bolnavi.

FABC si-a propus astfel, prin asociatiile membre, sa sprijine copiii bolnavi de cancer sau cu afectiuni hematologice si familiile acestora, oferindu-le rechizitele necesare pentru un nou an scolar (clasee I – X; XI – XII).

Articolul precedentCand dermatita alergica poate deveni boala profesionala?
Articolul următorA inceput campania „Doneaza o sansa la viata”: Fii Eroul din umbra!