Începe etapa a III-a de vaccinare anti-COVID în municipiile cu incidență peste 4,5 la 1.000 de locuitori

0
78

Cea de-a treia etapă de vaccinare anti-COVID-19 începe miercuri pentru persoanele din localitățile/ municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Măsura a fost luată în vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei.

Potrivit CNCAV, pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități: municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj , municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș. În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Astfel, începând de miercuri, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15 martie – 24 martie), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Articolul precedentCNSU a aprobat propunerea privind prelungirea stării de alertă în România
Articolul următorMinisterul Sănătății, despre eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca la persoanele peste 55 de ani