La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc o nouă prelevare de organe de la un pacient de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie și-a dat acordul cu donarea acestora unor persoane necunoscute, aflate pe listele de așteptare.

“Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI a Spitalului Floreasca, coordonată de Prof. Dr. Ioana Grinţescu şi Conf. Dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu au făcut posibil ca alte trei vieţi, a căror unică şansă era transplantul, să fie salvate. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de Dr. Genadiy Vatachki şi Dr.Claudiu Codoiu. Împreună, toţi aceşti profesionişti dedicaţi au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie realizat cu success”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, un pacient de 66 ani, cu diagnosticul de ciroză hepatică şi hepatocarcinom, a primit şansa la o nouă viaţă prin transplant de ficat.
Intervenţia a fost realizată de echipa doctorului Doina Hrehoreţ, alături de Dr. Răzvan Grigorie, Dr. Luminiţa Stoica , Dr. Iulia Pelin, cu sprijinul echipei ATI, formată din Dr. Ecaterina Scărlătescu, Dr. Ana Grigoraş şi Dr. Ana Buruiană.

În acelaşi timp, la Clinica de Urologie şi Transplant Renal a IC Fundeni o femeie de 43 de ani, aflată de 24 de ani în dializă, a beneficiat de un retransplant după mai bine de 20 de ani.

Și un alt pacient, de 48 de ani, a beneficiat astfel de un transplant renal.  Intervenţiile au fost realizate de Dr. Costin Gângu şi Dr. Cătălin Baston, cu sprijinul Dr. Iulia Negru, ATI şi Dr. Cristina Bucşa, nefrolog.