Inca opt cazuri de infectie cu virusul West Nile s-au inregistrat in Romania in ultima saptamana 1

inca opt cazuri de infectie cu virusul West Nile s-au inregistrat in Romania in ultima saptamana. Este vorba despre doua cazuri noi in judetul Tulcea, trei in Constanta si cate unul in Buzau, Bucuresti si Olt.

Astfel, in total, de pe 3 iunie pana pe 12 septembrie ai fost inregistrate 33 de cazuri de infectie cu West Nile si trei decese: unul in Calarasi, unul in Buzau si unul in Vrancea.

in functie de judet, imbolnaviri au avut loc in Calarasi (5 cazuri), Tulcea (4 cazuri), Galati (3 cazuri), Constanta (3 cazuri), Teleorman (2 cazuri), Iasi (2 cazuri), Buzau (2 cazuri), Dolj (1 caz), Olt (1 caz), Mures (1 caz), Vaslui (1 caz), Vrancea (1 caz) si in Bucuresti (7 cazuri). 

Anul trecut, virusul West Nile a provocat 36 de decese in Romania.  

West Nile  se transmite prin intepatura mai multor specii de tantari. Pentru a ne proteja impotriva virusului, specialistii ne sfatuiesc  sa evitam  expunerea la ţanţari, sa purtam  imbracaminte lunga, sa utilizam  substanţe chimice repelente impotriva ţanţarilor şi substanţe insecticide in locuinţe şi in jurul acestetora, dar si punem plase de protectie la ferestre. Totodata, specialistii recomanda desecarea balţilor din jurul gospodariilor si indepartarea recipientelor cu apa statuta şi a gunoiului menajer.