Inca doi specialisti romani au fost alesi membri ai Grupului NEURODIAB – EASD

0
334

Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica si dr. Bogdan Florea, directorul stiintific al Societatii au devenit membri in cadrul Grupului NEURODIAB al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), unul dintre principalii promotori ai dezvoltarii in planul cercetarii si cunoasterii stiintifice, raportat la neuropatia diabetica, la nivel international.

Afilierea celor doi specialisti in neuropatie diabetica la grupul NEURODIAB, alaturi de experti internationali de prestigiu, confirma contributia pe care acestia au avut-o, in cadrul Societatii de Neuropatie Diabetica, la progresul stiintific si la cresterea nivelului educatiei profesionistilor romani in zona de neuropatie diabetica. Romania are astfel trei reprezentanti in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al EASD, dupa ce in septembrie 2015, dr. Norina Gavan, secretarul general al Societatii de Neuropatie Diabetica, a fost aleasa ca membru NEURODIAB.

„Desemnarea ca membru in grupul NEURODIAB inseamna, de fapt, o confirmare a eforturilor de dezvoltare a domeniului neuropatiei diabetice prin proiectele de cercetare si educationale pe care le-am desfasurat in Romania in cadrul Societatii de Neuropatie Diabetica in ultimii ani. Implicarea in Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetica va facilita accesul la informatie si experienta internationala astfel incat proiectele noastre vor putea fi extinse, la fel ca si nivelul stiintific al evenimentelor dedicate profesionistilor din sfera medicala” a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu.

De altfel, evolutia inregistrata in zona de neuropatie diabetica de catre profesionistii romani a fost recunoscuta si prin alegerea Romaniei pentru desfasurarea celei de-a 26-a intalniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice – 9-12 septembrie 2016, Bucuresti.

„Accederea in comunitatea NEURODIAB a EASD, pe de-o parte, dar mai ales organizarea intalnirii Anuale a grupului in Romania reprezinta un pas important in perspectiva imbunatatirii cunoasterii stiintifice in zona de neuropatie diabetica si, implicit, a practicii medicale in domeniu in randul medicilor romani. Este un moment foarte important pentru profesionistii din aria de neuropatie diabetica din tara noastra, pentru ca aportul de cunostinte, date, experienta adus de intalnirea NEURODIAB inseamna o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea profesionala a medicilor implicati in gestionarea neuropatiei diabetice”, a declarat dr. Bogdan Florea.

Evenimentul va oferi o platforma de dezbateri stiintifice la cel mai inalt nivel si va reuni profesionisti cu expertiza solida in neuropatia diabetica, la nivel mondial, precum: prof. dr. Andrew Boulton (fost presedinte al EASD, Marea Britanie), prof. dr. Simona Frontoni (presedinte NEURODIAB, Italia), prof. dr. Dan Zielger (Germania), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr.

Pietro Cortelli (Italia), prof. dr. Rayaz Malik (Marea Britanie), dr. Luciano Bernardi (Italia), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Tamas Varkony (Ungaria), prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA).

Concentrata pe promovarea activitatii de cercetare si pe cooperarea intre diabetologi, neurologi, cardiologi, nefrologi, chirurgi, medici de familie, medici internisti si endocrinologi, intalnirea NEURODIAB va aduce in prim-plan in cadrul sesiunilor orale, de postere, simpozioanelor si prezentarilor cele mai noi date stiintifice din domeniul managementului si al tratamentului neuropatiei diabetice.

Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Mai multe detalii despre eveniment si modalitatea de inscriere gasiti accesand: https://www.neurodiab.org/ro/Neurodiab_2016.aspx

Articolul precedentRiscurile administrarii de medicamente in sarcina
Articolul următor1 milion de romani sufera de insuficienta cardiaca, dar 9 din 10 nu stiu ca o au