Inca 11 copii au fost diagnosticati cu gripa la Buzau; toti s-au prezentat intr-o singura zi la Unitatea de Primiri Urgente

0
55

inca 11 copii au fost diagnosticati cu gripa la Buzau – toti in decurs de o zi. Informatia a fost furnizata pentru SanatateaTV.ro de Adriana Bunila, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Potrivit ei, luni s-au prezentat la sectia de Pediatrie a Unitatii de Primiri Urgente cei 11 copii cu varste intre 4 si 17 ani. in urma testului rapid, ei au fost diagnosticati cu gripa de tip A si B.

Cei 11 se adauga altor 11 copii, cu varste intre 1 şi 12 ani, care au fost diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B, in urma testului rapid, in perioada 10-20 ianuarie, tot la SJU Buzau.
Vizitele in secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie ale spitalului au fost suspendate, iar personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripa de la secţia Pediatrie a UPU vor purta echipament de protecţie, respectiv masca. 

Institutul Naţional de Sanatate Publica a anunţat saptamana trecuta ca s-a inregistrat debutul sezonului gripal – rata pozitivitaţii pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru acelaşi subtip.

De la inceputul sezonului 2019 – 2020 pana pe 12 ianuarie au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09. in sezonul precedent, in perioada similara, au fost 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 – tip A, subtip H3 şi 1 – A nesubtipat, potrivit celor mai recente date publicate de Centrul National de Supraveghere si Contol al Bolilor Transmisibile.

in aceeasi perioada au fost confirmate 165 cazuri de gripa: 19 – cu virus AH3, 19 – cu virus AH, 20 cazuri gripa A nesubtipat, 107 cazuri gripa cu virus B.

Pana pe 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanataţii. 

Articolul precedentPacientele oncologice vor putea beneficia de decontarea interventiei chirurgicale de simetrizare a glandei mamare reconstruite
Articolul următorChiar sunt visele proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse?