În ce condiții un medic specialist poate elibera bilet de trimitere către o altă specialitate?

0
131

Medicul specialist poate elibera bilet de trimitere către o altă specialitate doar în cadrul unei consultaţii acordate în baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie, se arată în Ghidul asiguratului, lansat de CNAS.

Excepție face asiguratul diagnosticat cu anumite afecțiuni (exemple: diabet, glaucom, insuficiență cardiacă, scleroză multiplă etc.), care se poate prezenta direct la medicul specialist, cu programare, fără a mai fi nevoie de bilet de trimitere, pentru un control periodic sau în cazul agravării/acutizării afecțiunii diagnosticate.

Pentru a beneficia de a doua şi a treia consultaţie, la solicitarea medicului specialist, în vederea stabilirii diagnosticului şi/ sau tratamentului, nu mai este necesar biletul de trimitere.

Pentru situaţiile de urgenţă și serviciile de planificare familială, pacienții se pot prezenta direct la medicul specialist din ambulatoriu, fără a fi necesar biletul de trimitere.

Cel puţin o dată pe an, sau ori de câte ori este nevoie, medicul specialist va informa medicul de familie prin scrisoare medicală dacă au intervenit sau nu schimbări în evoluţia bolii şi în atitudinea terapeutică.

Articolul precedentÎn ce condiții pot fi recuperate cheltuielile suportate de asigurați pe medicamente când sunt internați
Articolul următorGhidul asiguratului (CNAS): Consultații de urgență la domiciliu și transport neasistat