Nicolae Ciucă, despre implicarea sistemului medical militar în combaterea pandemie

0
128
sursa Foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Sistemul medical militar, aflat sub directa coordonare a Statului Major al Apărării (SMAp), s-a implicat la capacitatea maximă atât pentru asigurarea asistenţei medicale pentru toţi românii afectaţi de noul coronavirus, dar şi în campania de vaccinare a populaţiei, potrivit ministrului interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

El a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Statului Major al Apărării, în care arată că „rezultatele obţinute până acum dovedesc cu prisosinţă că personalul medico-militar este în măsură să desfăşoare toată paleta de misiuni”.

„Pandemia care ne-a afectat tuturor vieţile de mai bine de un an şi jumătate a demonstrat că Statul Major al Apărării are capacitatea şi are personalul necesar care încadrează Statul Major al Apărării în măsură să desfăşoare un număr impresionant de activităţi logistice în sprijinul cetăţenilor şi al eforturilor autorităţilor pentru revenirea la normalitate”, a subliniat el.

Mai mult, şeful Apărării a arătat că SMAp „este, astăzi, o structură suplă, complet profesionalizată, capabilă să conducă orice tip de operaţie militară întrunită, desfăşurată pe teritoriul naţional sau în afara graniţelor ţării, independent sau în context multinaţional”.

„Daţi-mi voie să închei, mulţumindu-vă încă odată pentru tot efortul şi sacrificiul de care au dat dovadă militarii români, pentru tot efortul, dăruirea şi profesionalismul corpului de cadre militare şi personalului civil care îşi desfăşoară activitatea în Statul Major al Apărării, începând de la şeful Statului Major al Apărării şi până acolo unde fiecare om din structurile care zi de zi acţionează pentru tot ceea ce presupune îndeplinirea misiunilor Statului Major al Apărării. Toţi merită să fie amintiţi şi merită recunoştinţa noastră”, a adăugat Ciucă în mesajul transmis de MApN.

Articolul precedentCât la suta din populația UE fumează zilnic
Articolul următorLicitația pentru proiectarea Spitalului Regional Iași, finalizată. Anunțul Ministerului Sănătății