Irlanda: Crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2. Relaxarea aproape în totalitate, sub semnul întrebării

0
182

Ridicarea de săptămâna viitoare a aproape tuturor restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 în Irlanda a fost pusă joi sub semnul întrebării, din cauza unei creşteri a numărului infectărilor cu SARS-CoV-2.

Ministrul de finanţe, Paschal Donohoe, a afirmat că revenirea tuturor angajaţilor la lucru cu prezenţă fizică este improbabilă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Irlanda are una din cele mai ridicate rate de vaccinare anticoronavirus din lume, 92% dintre adulţi fiind vaccinaţi cu ”schema completă”, potrivit sursei citate. Cu toate acestea, țara se confruntă cu una dintre cele mai ridicate rate de infectare cu COVID-19 din Europa, cu aproximativ 400 de cazuri la 100.000 de oameni, în ultimele 14 zile.

În condiţiile intensificării spitalizărilor din cauza coronavirusului, deşi deocamdată mult sub vârfurile înregistrate şi anul acesta şi anul trecut, miniştrii irlandezi urmează să discute marţi despre o eventuală creştere a necesităţilor unităţilor de terapie intensivă, în perspectiva unui sezon de iarnă aglomerat.

Guvernul irlandez a impus unul din cele mai dure lockdown-uri din Europa și intenţiona să permită redeschiderea din 22 octombrie a cluburilor de noapte pentru prima dată după 20 de luni şi funcţionarea altor localuri la capacitate integrală. De asemenea, intenționa să renunţe la cerinţa prezentării certificatului de vaccinare în baruri şi restaurante.

”Este posibil ca unele din restricţiile care urmau să fie ridicate să nu poată fi ridicate, fireşte că este posibil. Ne aşteptam ca cifrele (de infectare) să crească, problema este dacă vor creşte la un nivel care să impună o reevaluare”, a declarat ministrul de externe Simon Coveney pe postul de radio Newstalk, citat de Reuters.

El a menţionat totuşi că guvernul ezită să devieze de la planul de redeschidere.

Întrebat dacă va avea loc o revenire majoră a angajaţilor la lucru de săptămâna viitoare, după redeschiderea treptată a birourilor în septembrie, ministrul de finanţe irlandez a afirmat că aceasta este ”ceva mai puţin probabilă”.

Articolul precedentGCS: La nivel național există 1.593 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Niciunul nu este liber
Articolul următorMApN: Spitalul Militar ”Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova devine spital suport-COVID, începând de vineri