GCS: La nivel național există 1.593 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Niciunul nu este liber

0
61

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în data de 14 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.593 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Potrivit GCS, 1.727 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

”Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, informează GCS.

Articolul precedentGCS: 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 303 decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorIrlanda: Crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2. Relaxarea aproape în totalitate, sub semnul întrebării