IGPR: Fals psiholog, angajat timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște

0
353

Un fals psiholog s-a angajat la un spital din Târgoviște pe baza unei diplome de licență falsificate, activând în unitatea sanitară timp de două decenii și evaluând, doar timp de trei ani,  aproape 1.400 de pacienți, informează Poliția Română.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează , miercuri, două percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Persoana vizată este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unui spital, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, în baza căreia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității.

„Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018”, se arată în comunicatul IGPR.

„Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, mai precizează sursa citată.

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

 

Articolul precedentUE poate accesa inițial 300 de milioane de vaccinuri AstraZeneca și opțional alte 100 de milioane de doze
Articolul următorMAE: Noi măsuri pentru intrarea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord