Igiena dentara necorespunzatoare ar putea avea legatura cu bolile cardiace

0
227

in general, bolile de inima sunt asociate cu fumatul, obezitatea si un nivel necorespunzator al colesterolului. Studiile au demonstrat ca si in cazul unei sanatati foarte bune, exista riscul aparitiei de maladii cardiace atunci cand starea dintilor unei persoane nu este una foarte buna.

Potrivit cercetarilor, persoanele care nu isi spala dintii in mod regulat risca aparitia unei sangerari a gingiilor – portiunile sangerande permitand intrarea in organism a bacteriilor din cavitatea bucala. Gingiile care sangereaza permit bacteriilor sa acceada la vasele sangvine, unde se colecteaza pe plachete -componente sangvine care servesc la coagulare si cauzeaza ,, o coagulare in interiorul vaselor de sange,, , impiedicand partial sangele sa vina in inima si determinand o crestere a riscului unui atac cardiac.

in mod normal, sistemul imunitar nu reactioneaza la proteinele de stres ale individului, insa reactia sa la cele provenite de la agenti patogeni -care isi au originea in bacteriile din cavitatea bucala – antreneaza o reactie generala a tuturor proteinelor de stres.

Rolul proteinelor de stres produse in timp ce celulele sunt expuse la inflamatii, toxine, lipsa de apa si oxigen – este acela de a ajuta alte proteine sa se miste dincolo de membranele celulare. Cercetatorii au mai studiat si legatura existenta intre bacteriile provenind de la o igiena orala precara a gurii si arteroscleroza.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentConsumul zilnic de iaurt poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon
Articolul următorInterzicerea alimentelor nocive – un prim pas pentru educarea consumatorilor